Zdieľať Veľkonočné judáše Čas varenia: 55 + kysnutie Kysnuté múčniky Judáše sa piekli na Zelený štvrok. Ich tvar symbolizuje povraz, na ktorý sa Judáš obesil. Čítať viac 1 021 zhliadnutí
Zdieľať Nivové praclíky Čas varenia: 35 Chuťovky Slané pečivo Slané pečivo zo syra s modrou plesňou. Vhodné k vínu. Čítať viac 1 381 zhliadnutí
Zdieľať Sacherova torta Čas varenia: 75 Torty Svetoznáma čokoládová torta, ktorú prvýkrát upiekol len 16-ročný učeň kuchár Franz Sacher na dvore princa Metternicha v roku 1832. Čítať viac 1 552 zhliadnutí
Zdieľať Čokoládový lávový koláč Čas varenia: 25 Drobné kúsky Tento druh pečenej čokolády označujú Francúzi za veľkú špecialitu. Nazývajú ho aj lávová čokoláda, lebo pri rozkrojení zo stredu vytečie čokoláda. Čítať viac 1 682 zhliadnutí
Zdieľať Čokoládový chlebík Čas varenia: 55 Rezy a dezerty Čokoládový koláč pečený v chlebovej forme, kde hrušky nie sú na koláči, ale celé v ňom. Čítať viac 341 zhliadnutí
Zdieľať Hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou Čas varenia: 120 Bravčové a hovädzie mäso Varené hovädzie mäso s paradajkovou omáčkou. Výborne chutí s kysnutou knedľou. Čítať viac 7 508 zhliadnutí
Zdieľať Madlenky Čas varenia: 35 Drobné kúsky Madlenky patria ku klasikám nenáročným na suroviny. Typické francúzske drobné pečivo. Čítať viac 761 zhliadnutí
Zdieľať Osie hniezda Čas varenia: 55 + kysnutie Nezaradené Slimáky z kysnutého lístkového (pľundrového) cesta naplnené škoricovou plnkou. Čítať viac 979 zhliadnutí
Zdieľať Falafel Čas varenia: 35 Bezmäsité jedlá Tradičné jedlo arabských krajín z cíceru. Najčastejšie ho podávame v pita chlebe s čerstvou zeleninou, dresingom. Čítať viac 559 zhliadnutí
Zdieľať Makaróny so syrom Čas varenia: 30 Cestoviny a zemiaky Makaróny so syrom alebo mac and cheese známy recept na zapekané cestoviny s bešamelovou omáčkou a syrom. Čítať viac 9 843 zhliadnutí